Att välja kuddar till soffan

Att välja kuddar till soffan

Hörnsoffor.com juni 11, 2020

Med ett par snygga kuddar kan man enkelt piffa upp sitt vardagsrum och ge rummet ett lyft.
Om man har en gammal soffa kan man få soffan att nästan se ut som en helt ny med ett par fräscha och nya kuddar. Är det en ny soffa så kommer även den att lysa upp mer med ett par snygga kuddar. Det är en liten detalj som ger väldigt fina resultat till hemmet.

Matcha kuddarna

När man ska välja kuddar till soffan kan det vara bra att fundera över vilken känsla man vill ge sitt hem. Vissa gillar att matcha kuddarna i soffan med soffans färg medan andra gillar att blanda färger och även olika mönster. Det finns egentligen inget som är rätt eller fel, utan hur man väljer att inreda sitt hem eller sin soffa beror på vilken typ av inredning man tycker om och även vilken typ av stil man vill ha i sitt hem.

Blanda färger och mönster

Förutom att blanda färger och mönster kan man även välja att blanda olika storlekar beroende på hur stor soffan är. Och självklart beror antalet kuddar på storleken av soffan och hur många som får plats. Vissa gillar när det endast är en kudde i varje hörn av soffan och andra vill ha många kuddar över hela soffan.

Materialet i kudden

Något annat man bör ha i åtanke när man väljer ut kuddar till soffan är materialet. Har man barn eller husdjur kan det vara bra att välja ett material som inte är för ömtåligt. Det allra bästa är att välja kuddar som man kan klä av fodralet på för att kunna tvätta om det skulle behövas. På detta sätt behöver man inte oroa sig om det skulle råka ske något spill. Det kan också vara bra att välja någon färg eller något mönster där fläckar och smuts inte kommer att synas så tydligt på. Då undviker man att behöva tvätta av kuddarna för ofta.