Det praktiska skoskåpet

Det praktiska skoskåpet

Hörnsoffor.com maj 30, 2020

Ett skoskåp är inte en möbel som man listar först av alla möbler som ska köpas till hemmet, och vi kan absolut hålla med om att det finns vissa möbler som bör anses vara viktigare än skoskåp i de flesta hem (säng, soffa, matbord…), men vi tycker samtidigt att det är lite trist att skoskåpen inte har en högre status än vad som är fallet idag i inredningssammanhang.


Detta tycker vi då:

De skapar ordning på ett fenomenalt sätt

Då framför allt familjer tenderar att ha enorma mängder skor liggande i hallen samt i vissa fall i andra rum i hemmet också. Dessa ligger då ofta huller om buller på golvet, vilket lätt skapar ett rörigt och stökigt intryck även om kanske så faktiskt inte ens är fallet. Om man börjar förvara dem i ett skoskåp istället frigör man golvyta, vilket genast bidrar till att skapa ett mer välorganiserat intryck men dessutom kan man på ett smart sätt gömma undan skorna i skåpet, som ett extra plus.

De inte behöver ta upp så mycket plats

Exakt hur mycket plats de tar upp beror förstås på vilken modell man väljer men de flesta skoskåp är faktiskt platsbesparande och tar därmed upp minimalt med plats där man ställer dem. Det rör sig därför inte om jättestora möbler som tar upp massvis med plats som man behöver skaffa, utan om nätta och lättplacerade möbler.

De håller dina skor i gott skick

Eftersom de ofta har någon slags lösning för ventilation, vilket gör att skorna inte börjar lukta eller blir ofräscha på samma vis som om man lägger in dem i ett stängt utrymme. Å andra sidan blir de inte heller lika dammiga och smutsiga som om de ligger på golvet. Är man mån om att hålla sina skor i så gott skick som möjligt är därför ett skoskåp en utmärkt lösning.

De tillverkas i massvis med olika stilar

Vilket är bra, för detta gör förstås att alla, oavsett inredningsstil, kan hitta ett skoskåp som diskret smälter in i sin omgivning. Lantliga skoskåp finns att köpa, moderna och stilrena skoskåp är också lätta att hitta och så vidare.